Csempézés vagy burkolás fúrása? Ez nem probléma

A cikkben megtudhatja, hogyan kell kiválasztani a megfelelő fúrót, és ne féljen lyukat fúrni a csempébe vagy a burkolatba. Így elkerülhetők a felesleges burkolatokkal vagy a burkolatok karcolásával járó felesleges problémák.

Csempézés vagy burkolás fúrása? Nincs mit

Sokan rekonstruáljuk és böngészjük a gyönyörű fürdőszobák katalógusait. Sokszor előfordul, hogy a burkoló elvégzi a munkáját, úgy döntünk, hogy elkészítjük az új fürdőszobánkat. Itt felhelyezzük a sampontartót, itt a törülközőtartót, a tükröt, a polcot és előfordul, hogy a csempe fúráskor eltörik. Ez a kellemetlen tapasztalat azonban megelőzhető, és elkerülhetők a felesleges problémák. Tehát hogyan kell helyesen és félelem nélkül fúrni a csempébe?

Ennek alapja a megfelelő fúrás és fúrás

Ha úgy döntöttünk, hogy a szükséges rögzítést a falakhoz mi magunk fúrjuk, meg kell fontolni, hogy otthoni felszerelésünk megfelelő-e. Ismerkedjünk meg tehát a fúrókkal és a fúrási módszerekkel.

Csempézés vagy burkolás fúrása?

Fúrás fémbe

Fémanyagok fúrásához számos különböző, különböző megnevezésű fúrót használunk. Ezek általában acélfúrók. Az anyag keménységétől függően vannak speciális fúrók is. Lágyabb anyagok esetén gyorsan vágható acél, amely megfizethető, de rövidebb élettartammal rendelkezik. Keményebb anyagokhoz acél fúrók kobaltból vagy titánból. Ezeket keményfémekhez tervezték, és tartósságuk, ugyanakkor magasabb áruk jellemzi. A fémfúrás történhet a fúró gyors ütemű mozgatásával is, kalapács használata nélkül.

Fába fúrni

A fafúrásnak megvan a maga sajátossága, és ha pontos és jó minőségű lyukakat akarunk fúrni, akkor erre tervezett fúrókat kell használnunk. Első pillantásra egy tapasztalt építő felismeri a fafúró fúrót, mert menetes heggyel, éles éllel és széles barázdákkal rendelkezik a fűrészpor eltávolításához. Ezek a fúrók nem alkalmasak más anyagokra. Kalapálás nélkül fúrunk a fába, és lassabb menetet választunk, hogy a fúró eltávolítsa a felesleges fűrészt.

Falazat vagy burkolat fúrása

Nedves fúrás csempézésben

Sok barkács gyakran használ fém fúrófejeket egyszeri fúráshoz. Puha falazattal lehetséges egy ilyen fúróval lyukat fúrni, de mi a helyzet a kőfallal vagy a burkolattal? Itt nem lesz esély egy ilyen gyakorlatra. Legjobb esetben csak maga a fúró válik unalmassá, de több bonyodalmat is okozhat, mint a csempe törése vagy törése. Tudjuk, hogy falazatba is fúrhatunk kalapács segítségével. De itt légy óvatos, ha lyukat akarunk fúrni a burkolásba vagy a burkolatba. Ezek általában tartós felső réteggel rendelkeznek, amely gyakran csúszós. A fúró megcsúszva megkarcolhatja a csempét. Kalapács használata a csempe megrepedését okozhatja. Tehát hogyan viselkedjünk helyesen, és ne tartsunk elrontott fürdőszobát?

A gyémántfúrók vagy az egész készletek különösen alkalmasak a burkolólapok és a burkolatok biztonságos fúrására. Különösen kemény csempék és burkolatok olyan anyagokból, mint kőagyag, márvány, porcelán és hasonlók. A gyémántfúrókkal a fúrótól függően különbözteti meg, hogy az egész fúrót vagy csak a koronát vásárolja-e meg. A kemény csempékhez nedves fúrás ajánlott. Csökkentik a port, hűtéssel csökkentik a fúró kopását. Vannak egyszerű szettek, amelyek megfizethetőek, és gond nélkül lyukat fúrnak még a kemény lapokba is. Különféle eszközök vannak a csempék fúrásához, hogy megakadályozzák a fúró megcsúszását, például csúszásgátló matricák vagy tapadókorongok. Csak a burkolat fúrása után választhatunk kalapáccsal történő fúrást.

Ez a cikk a www.profiobkladac.sk céggel együttműködve készült

Ez a weboldal cookie-kat, használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt nyújthassa webhelyünkről.